top of page

Hangi hashtag’leri kullanmalıyım?

Güncelleme tarihi: 19 May 2021

Hashtag'ler –yani kullandığınız etiketler sizi sosyal medyada görünür kılar. Hashtag'ler eşittir ücretsiz reklamlardır. Hastag’ler sayesinde insanlar gönderilerinizi bulabilir, görebilir, ve varlığınızdan haberdar olabilirler. Google aramalarda da hashtag’erin yerini key words’ler yani anahtar kelimeler alır. Hem hashtag’ler hem anahtar kelimeler çok güçlüdür. Bu nedenle kullanırken, özenli, araştırarak ve etkisini ölçümleyerek kullanmanız sizi birkaç adım öne çıkaracaktır.



Hashtag'ler neden önemlidir ?

• Gönderileriniz görmesini istediğiniz kişilerin önüne düşebilir

• Etiketler sayesinde topluluklarla bağlantı kurabilirsiniz

• Instagram algoritması gönderilerinizi iyi algılar ve hak ettiği değeri verir

• Kullanıcılar gönderilerinizde kullandığınız bu etiketler sayesinde sizi bulabilir

• Başkalarının hesaplarında öne çıkabilirsiniz

• Hashtag takip etmeyi seçen kullanıcıların radarına girebilirsiniz


En fazla kaç hashtag kullanmalısınız?

Hashtag'lerin sayısal kullanımı da hafife alınmaması gereken konulardan biri. Etiketler doğru kullanıldığında ciddi bir trafik çekebilir ve görünürlük sağlar ancak etiket kullanımında aşırıya kaçmanız halinde spam olarak algılanmanız da olası risklerden biri.

Instagram’da görsellerin altına yazacağınız içerik kısmı en fazla 2.200 karakter uzunluğunda olabilir. Ayrıca bir gönderide en fazla 30 hashtag ve bir hikâyede en fazla 10 hashtag ekleme hakkınız vardır. Ama siz tüm etiketleri kullanmayın. 30 etiketi de kullanmanız sizi biraz çaresiz gösterebilir. Genel fikir birliği ise en fazla 11 veya daha az hashtag kullanımının profesyonel göründüğü yönündedir. Farklı bir kaynakta ise makul hashtag sayısının 9 olduğu belirtilmiştir. Siz bu sayıyı paylaşımlarınızı yaptıkça ve etkileşim aldıkça analizlerden de ölçümleyip kendi IG hesabınıza göre belirleyebilirsiniz.


En etkili hashtag, en popüler olan mı?


En popüler hashtag’lerin en etkili olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çokça yayınlanmış etiket çok sayıda gönderinin aynı etiketi kullandığı anlamına gelir ve bu da sizin gönderinizin bu paylaşımlar arasında kaybolabileceği ihtimalini artırır. Önerimiz; genelden özele, popüler olandan, niş etiketlere bir kombinasyon kullanmanız yönünde.

Bu karışımı şöyle belirleyebilirsiniz;

En çok, orta ve az paylaşılan hashtag'lerden üçer tane seçin.


En çok: 1 milyondan fazla gönderi.

Orta: 100.000 - 1.000.000 gönderi.

Az: 100.000'den az gönderi.


Seçtiğiniz etiketleri genelden özele bazen içeriğinizin en alt kısmına bazen de yorumlara ekleyebilirsiniz.


Markanız için en iyi hashtag’leri nasıl bulabilirsiniz?

Bu konu da bir daha ki blog yazımızın konusu olsun mu? Eğer bu yazıyı okuduysanız ve faydalı bulduysanız bir yorum bırakırsanız , biz de sunduğumuz bilgilerin işe yarar olduğunu görüp daha fazla bilgi aktarabiliriz. Web sitemize üye olup, bağlantıda kalın, birlikte işinize yarayacak fikirler ve bilgiler geliştirmeye devam edelim. https://www.ajansbenice.com/

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page