top of page

Sosyal Medya Niye Önemli?

Güncelleme tarihi: 19 May 2021

Ne satarsanız satın, sosyal medya onu satmanıza yardımcı bir araç. Sosyal medya kanallarınız, sosyal platformda gezen bir kişinin yeni müşteri haline geldiği süreç olan satış huninizin kritik bir parçasıdır. Sosyal medyayı kullanan insan sayısı artmaya devam ettikçe ve sosyal satış araçları geliştikçe, sosyal ağlar ürün arama ve e-ticaret için giderek daha önemli hale gelecek. Peki siz bunun neresinde yer alacaksınız? Sosyal pazarlama ve satış hedeflerinizi yenilemenizin tam zamanı.


Neler yapılmalı ? Müşterilerinizle ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için markanızın insani yönünü göstermelisiniz. Marka değerlerinizi nasıl kucaklıyorsunuz? Müşterilerinizin ve çalışanlarınızın çıkarlarını nasıl en iyi şekilde değerlendiriyorsunuz? Ürününüz gerçekten işe yarıyor mu? Bu soruların yanıtları sosyal medya kanallarınızda olmalı!


Bu soruların cevaplarını verdiyseniz bir de şu yazımızı okuyun. Pazarlama Planınız Neden Çalışmıyor ?


Sosyal medya, yalnızca şirketinizin sektörünü kapsayan kilit influencer ve ünlülerle değil, aynı zamanda girdi toplayarak, soruları yanıtlayarak ve geri bildirimlerini dinleyerek müşteri hizmetleri oluşturmak için harika bir fırsat sağlıyor. Müşteri hizmetlerinizi burada aktif tutun! Sosyal medya analizinden edindiğiniz iç görü, kuruluşunuz için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını daha iyi anlamanızı sağlar ve genel imajınıza yardımcı olma konusunda uzun bir yol kat etmenizi sağlar. Analizlere önem verin! İnsanların hem şirketiniz hem de rakipleriniz hakkında söylediklerinin gerçek zamanlı olarak farkında olmak önemlidir. Bunun için de rakiplerinizin sayfalarını incelemeniz ve kendi sayfalarınızdaki geri dönüşlere bakmanız gerekir! Şirketler, etkili bir sosyal medya stratejisini geleneksel bir PR kampanyasıyla bütünleştirdiklerinde ise pazarlama faydalarının çok daha arttığını görüyor. Neden siz de bütünleşik bir pazarlama yöntemi izlemeyesiniz?


Sosyal medya gönderileri ve reklamları, web sitenize trafik çekmenin temel yolları! Bloğunuzdan veya sosyal kanallarınızda harika içerik paylaştığınızda, yeni bir gönderi yayınlar yayınlamaz okuyucuları dolayısıyla site trafiğinizi artırırsınız. İşte size site trafiği artırmanın yani potansiyel müşteriyi çekmenin bir başka yolu. Sosyal medya niye önemli ? Çünkü müşterileriniz sosyal medyada! Müşterilerinizin olduğu yerlere gitmeniz gerekir, onlar neredeyse siz de orada olmalısınız.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page