top of page

Döngüsel tasarımdan ne anlamalıyız?

Güncelleme tarihi: 11 Eyl 2022

Döngüsel tasarımı her şeyin tasarım aşamasında döngüsel ekonomi ilkelerini uygulama pratiği için bir kısaltma olarak kullanıyoruz. Bugün karşı karşıya olduğumuz birbirine bağlı en büyük zorluklardan bazılarını ele almak için sürdürülebilir sistem düşüncesini benimsemek önemli.

What do we mean by circular design?
The Future is Circular Design

Döngüsel tasarım, sürdürülebilir ürün ve hizmetler yaratmaya odaklanır. Bu düşünce tasarımı, ürünleri yeniden kullanmaya, kullanma ve atma paradigmasını terk etmeye kararlı olan döngüsel ekonomi ile el ele gider. Spesifik olarak bu tasarım biçimi, bir ürün yaratma sürecini en baştan yeniden düşünmeyi savunur ve bunu yapmak için tasarımcılar, sürdürülebilirliği ve çevreye saygıyı bir başlangıç ​​noktası olarak benimsemelidir.


Ürünler gezegenin sürdürülebilirliği için rejeneratif bir yaşam döngüsüne sahiptir; yani tamir edilerek, yeniden kullanılarak, geri dönüştürülerek veya dönüştürülerek tekrar tekrar faydalı hale gelir.


Sürdürülebilir bir gezegen için her bireyin harekete geçmesi önemlidir.🌱🌎🌿


“Bir kez meydana gelen yıkımı anladığınızda, onu değiştirmek için bir şey yapmadığınız sürece, böyle bir yıkıma neden olmayı hiç düşünmemiş olsanız bile, bir trajedi stratejisine dahil olursunuz. Bu trajedi stratejisine katılmaya devam edebilir veya bir değişim stratejisi tasarlayabilir ve uygulayabilirsiniz."


- Michael Braungart, William McDonough


Beşikten Beşiğe tasarım, William McDonough ve Michael Braungart'ın onlarca yıldır öncülük ettiği felsefedir. Bugün dairesel tasarımla eş anlamlı olarak kabul edilebilir. Cradle to Cradle ürününde kullanılan malzemeler sonsuz şekilde geri dönüştürülebilir ve asla çöp sahasına ulaşmaz. Ürünü yapmak için kullanılan enerji yenilenebilir. Malzemeler kansere neden olmaz. Ve ürün akılda yenilenen doğa ile tasarlanmıştır.


Circular Agency Ajans Be Nice

Ajans Be Nice
Circular Design Circular Agency

🌿🌿🌿


Dünya kaynaklarının hızla tükendiği günümüz dünyasında sürdürülebilirliği her alanda düşünmek hayati önem taşıyor. Sadece imalat sektörler bazında değil, her bireyin bu anlamda atması gereken adımlar çok önemli.


Multidisipliner ve kolektif oluşumu ile sürdürülebilir markalarla sürdürülebilir adımlar atan Ajans Be Nice olarak ürettiğimiz hizmetlerin başından sonuna kadar sürdürülebilirliği ve çevreye saygıyı bir çıkış noktası olarak benimsedik.


Bu nedenle döngüsel tasarım ve hizmetin, yenileyici ve esnek bir geleceğe doğru güzel bir yolculuk olduğuna inanıyoruz. Daha büyük resmi göz önünde bulundurarak tasarladığımız bir gelecek. Bunun bir parçası olan markalarımıza ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.


🌿🌿🌿

🌿🌿🌿






Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page