top of page

Günümüz müşterileri için çok kanallı bütünleşik strateji oluşturmak şart!

Güncelleme tarihi: 20 Oca

Dijital platformların kullanımı Covid 19’un dünyayı sarmasıyla birlikte önemli ölçüde değişti;


Dışarı çıkma yasakları ve Covid önlemleri insanları sosyalleşmek, alışveriş yapmak ve çalışmak için alternatif yollar bulmaya zorladı ve tüm bunların elbette hayatımıza kattığı kalıcı etkileri var. Bu etkiler aynı zamanda işletmelerin de hedef pazarlarıyla nasıl bağlantı kurduğuna, bağlantı kanallarına dair yeni yaklaşımlar getirmeleri gerektiğini gözler önüne seriyor.


Siz bir işletme veya marka iseniz üstelik bu değişikliklerin ve yeni trendlerin farkında değilseniz, pazarlama performansınızın çok sınırlı kaldığını söyleyebiliriz. Farklı kanallara ait tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını anlamak kritik bir önem taşıyor. Birçok tüketici artık çevrimiçi alışveriş uygulamalarına sahip ve ihtiyaçlarını buradan gideriyor. Bu yüzden işletmeler ve reklam verenler yeni stratejilerini buna göre oluşturmalılar. En önemlisi tutarlı ve bütünleşik (omnichannel) kanal stratejisi geliştirmeleri gerekmesi. Kendinizden yola çıkarak şunu düşünün; bir mağazaya gidip kıyafet denemeyi özlediniz, bir restoranda oturup yemek yemeyi özlediniz bu nedenle Covid 19 etkileri azaldığında tüm bu alışkanlıklarınızı devam ettireceksiniz. Ancak çevirimiçi deneyimlerinizin verdiği rahatlık ve konforu da terk etmeyeceksiniz. Eğer bir marka iseniz fiziksel varlığınızı devam ettirdiğiniz için yüz yüze pazarlamayı önemsemeli ama öte yandan çevirimiçi deneyimi de müşterileriniz için en iyi şekilde optimize etmelisiniz.


Yüz yüze ve çevrimiçi deneyimleri müşterilerinize yaşatmanız şart!


Bunu yapabileceğiniz birçok yöntem var Ajans Be Nice ekibi olarak küçük bir ipucu verelim, tüketiciler dışarıya çıkmaya ve alışveriş merkezleri açılmaya başladığında dijital reklamlarınızı mobil telefonları ve lokasyonu hedef alarak belirleyebilir, mağazanızın önünden geçen müşteriye düşecek reklamınızla onları mağazanıza çekebilirsiniz.

Unutmayın, kampanya ve avantajların tanıtımı için dijital mecralar, online reklamlar tüketicilerin ilgisini daha çok çekiyor.


Son bir ipucu pazarlama stratejilerinizi sadece yeni müşteri kazanmak için değil var olan müşterilerinizi de elde tutmak için yapmanız şart.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page