top of page

Bugünün Birliği, Yarının Umudu

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve tüm ülkemizi derinden sarsan depreminin ardından geçen bir senede yaralar hala sarılmış, ihtiyaçlar giderilmiş, bölge insanı sağlıklı yaşam koşullarını elde etmiş değil. Her bir birey, geride kalan bireysel gücü ve dışardan gelen çevre destekleriyle ayakta durmaya, yaşamaya çalışıyor.

Hayalleri, umutları, yaşantıları ortak acıda birleşmiş insanlar olarak tek istekleri var; yaşam koşullarını düzeltmek ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek.


Daha önceden Yuva Project'in üretim Atölyesi olarak bilinen, yolumuzun kesişmesiyle isminin ve kurumsal kimliğinin canıgönülden şekillenmesine eşlik ettiğimiz Koru Atölye’nin hikayesini paylaşmak istiyoruz sizlerle. 


Depremden etkilenmiş insanların dayanışma temelinde bir araya gelerek oluşturduğu Koru Atölye, bölgenin deprem sonrasındaki ihtiyaçlarına yanıt vermek, insanların ruh sağlıklarını onarmak, birbirlerine destek olarak zorlukların üstesinden gelmek ve yarınları yeniden inşa ederek kentlerini daha güvenli bir yer haline getirme misyonu ile yola çıktı.



Bununla da kalmadı. Güçlü bir topluluğun, eğitim ve üretimin odak noktasında hareket eden bir dayanışma ile büyüdüğüne inanarak, atölyelerinde bölge insanına farklı uzmanlıklarda eğitimler düzenlemeye başladı. Dün öğretmen, muhasebe uzmanı, ev hanımı, kuaför olan kadınlar bugün, duyarlı markaların sağladığı, uzmanlık gerektiren makineleri kullanmayı öğrenerek mobilyalar üretebiliyorlar.


Özellikle bölge insanının aktif rol aldığı Atölye ailesinin temelinde yine kadınlar yer alıyor. Onların hayata tutunma isteği, azmi, mücadelesi ile her gün yeni doğan güne birlikte daha umutla bakıyorlar. Kadınların üretimin her aşamasında aktif olmalarını ve istihdamda daha fazla öncelikli tutulmalarını sağlamak için çaba harcıyorlar.



Üretimin yanı sıra, şehirdeki temel ihtiyaçların karşılanamadığı noktalarda da aktif rol alarak, onlara inanan, güvenen destekçilerinin sağladıkları olanakları, bölgesel veya mahalle bazlı ihtiyaç dağıtımlarına yönlendirerek, insanların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyorlar.


Kendi çabaları ile kurmaya çalıştıkları hayatı desteklemenize her zaman ihtiyaçları var. Atölyelerinin sürdürülebilirliğini ve istihdamı finanse edebilmek adına ürettikleri ürünleri pazar yerlerinde satışa sundular. Dileğimiz, dayanışmanın bir parçası olarak sizleri de aramızda görebilmek. Bugünün birliği, yarının umudu olma yolunda birlikte ilerlemek için desteklerinizi bekliyoruz.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page