top of page

Marka Bütünlüğü Oluşturma ve Sürdürme ile İlgili Kapsamlı Bir Kılavuz

Güncelleme tarihi: 16 Oca



Ürün, hizmet pazarının ve pazarlamasının dinamik ortamında, güçlü ve tutarlı bir marka kimliği oluşturmak başarı için olmazsa olmazlardan. Marka bütünlüğü, sadece çarpıcı bir logo veya akılda kalıcı bir sloganla değil, aynı zamanda müşterilere sürekli ve özgün bir marka deneyimi sunmakla ilgili. Ajans Be Nice'ın uzmanlığı ile marka bütünlüğünü çok yönlü ve kapsamlı bir kılavuzla ele aldık.


İşletmenizin kimliğini tutarlı bir şekilde yansıtmak, müşterilerin her temasında aynı güvenilir ve tanıdık deneyimi yaşamalarını sağlamak marka bütünlüğünü oluşturur. Marka bütünlüğü ise müşterilerin ürün ve hizmetlere verdikleri değeri doğrudan etkiler. Markanız ile müşterilerinizle güçlü bir bağ kurmak, markanızın sürdürülebilir bir şekilde büyümesinin anahtarıdır. Tutarsızlık ise müşterilerin güvenini sarsar ve bu da uzun vadede markanızın başarısını olumsuz etkiler.


 

Markalaşma Stratejisi ve Özgünlük


Markalaşma stratejisi içinde ürün veya hizmetin özgünlüğünü belirlemek ve bu temeller üzerine inşa etmek kritik bir öneme sahiptir. Ajans Be Nice'ın özgünlüğü, kadın liderliğinde kurulan bir kolektif ajans olması ve sürdürülebilirliği misyonuna oturtmuş aynı zamanda sürdürülebilir markalarla özel çalışmalar yapması ile belirleyicidir.


Ürün veya hizmetin özgünlüğünü belirledikten sonra markanın varsa geçmişi veya hikayesi ile bağlantı kurmak ve marka etiğini oluşturmak önemlidir. Siz de marka kimliğinizi oluştururken nadirlik, istikrar ve nostalji gibi markanıza değer katan unsurları belirleyip entegre etmelisiniz.


Marka Bütünlüğü Oluşturma ve Sürdürme:

Marka Bütünlüğünü Güçlendirmek İçin 9 Adım



1. Marka Kılavuzunuzu Belirleyin:

Marka kılavuzları, görsel, sözel, fiziksel ve dijital temsilde tutarlılık sağlamak adına önemlidir. Ajans Be Nice, marka kılavuzları olmayan markalara özel çözümler sunarak eksiklikleri tamamlar.


2. Kurum Kültürü Oluşturun:

Çalışanlarınızın marka değerlerinizi benimsemesi için kurum kültürünü oluşturun.


3. İş Ortaklarınızı Seçerken Seçici Olun:

Ürünlerinizi satacak iş ortaklarını seçerken dikkatli olun. Resmi anlaşmalar yaparak ve süreçleri belirleyerek iş ortaklarınızı markanızın bütünlüğüne uygun hale getirin.


4. Her Ürüne Marka Hikayesi Katın:

Sattığınız ürünler, iletilen marka değerleriyle uyumlu olmalıdır. Uyuşmazlık durumunda marka kimliğinizi genişletme veya yeni bir marka oluşturma adımlarını değerlendirin. Ajans Be Nice markaların, bütünlüğünü ve uyuşmazlık olması durumunda markayı uyarıyor ve yeni bir strateji ile yeni marka oluşturulması konusunda markanıza yön gösteriyor.


5. Tutarlı Olun:

Güven kaybetmemek için sözlerinizle ve temsil ettiğiniz değerlerle tutarlı olun. Satış ve pazarlama ekiplerinin doğru temsil için sürekli eğitimini sağlayın.


6. Online ve Yüz Yüze Aynı Olun:

Çevrimiçi ve yüz yüze deneyimler arasında tutarlılık sağlayın. Markanızı çevrimiçi ve yüz yüze deneyimleyen insanlar arasında bir bağlantı kopukluğu olduğunda, marka bütünlüğünüz azalır. En azından çevrimiçi ve fiziksel mağazalarınız, tüketicilere aynı varlık hissini vermeli. İdeali, her etkileşimin, reklamda, sosyal medyada, mağazada veya telefonla olsun, tutarlı hissettirmesi gerekir. Ajans Be Nice, farklı platformlarda aynı varlık hissini yaratma konusunda markalara rehberlik eder.


7. Hatalarınızın Arkasında Durun:

Hataları şeffaf bir şekilde kabul ederek telafi etmek, müşteri ilişkilerini güçlendirebilir.


8. Markanızı İzleyin:

Tüketicilerin markanızla etkileşimini izleyerek tutarlı bir deneyim sağlayın. Tüketicilerin markanızla nasıl etkileşimde bulunduğunu gözlemlemezseniz, tutarlı bir tüketici deneyimi oluşturamazsınız. Markanız farklı satış kanallrında dahi aynı görünmeli ve hissetmelidir. Ayrıca, müşteri sorularına yanıt vererek ve markanızla ilgili konuşulan her yerde aktif olarak marka izlemeyi sağlamalısınız.


9. Fiyat Politikanızı Güçlendirin:


Fiyatlarınız, sunduğunuz ürünlerin değerini belirleyen kritik bir unsurdur. Yanlış fiyatlandırma, müşterilerinizde kalıcı bir fiyat algısı oluşturabilir. Bu nedenle, fiyatlarınızı korumak ve segmentinizde tutarlı olmak önemlidir. Bu adım, marka bütünlüğünüzü sürdürmenin ve müşterilerinize doğru değeri sunmanın temelidir. Fiyat politikanızı belirleyerek, müşterilerinizin ürünlerinizi doğru bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olabilir ve güvenilirliğinizi artırabilirsiniz.


HAYALİNİZDEKİ O GÜÇLÜ MARKAYI OLUŞTURMAYA HAZIR MISINIZ?


Bu ücretsiz yol haritasında, sizi mükemmel şekilde temsil eden ve hedef kitlenize doğru mesajı gönderen bir markayı nasıl oluşturacağınızı öğreneceksiniz.

İdeal müşterilerinizin sizi bulması için ihtiyaç duyduğu sihir burada!


Sizi mükemmel bir şekilde temsil edecek bir marka yaratmaya hazır mısınız?


Böyle bir markayı nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için sizlere yol gösterecek bir kılavuz hazırladık.

Küçük bir işletmeyseniz, mevcut sayfanızı yeniden gözden geçirmek isterseniz bu kılavuz size yol arkadaşı olacak.





Tüm bunlara rağmen nasıl bir yol izleyeceğinizden hala emin değilseniz Ajans Be Nice’ın marka yaratma yolculuğuna siz de katılın.


Bize ulaşın



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page