top of page

Marka konumlandırma nedir?


Marka konumlandırma terimi kimilerine göre çok soyut ve belirsiz bir kavram. Ancak, sürdürülebilir bir marka olabilmek için marka konumlandırma hayati bir önem taşıyor.


Marka konumlandırma, bir markanın rakiplerinden nasıl farklı olduğunu ve müşterilerin zihninde nerede veya nasıl oturduğunu tanımlar. Bir marka herkese hitap etmeyebilir. Bu nedenle hedeflenen kitleye ulaşmak için markanın konumlandırma stratejisi, bu hedef kitlenin markayı belirli bir şekilde algılamalarını sağlamak için müşterilerin zihninde marka çağrışımları oluşturmayı içerir.


Marka konumlandırma, markaların markalaşma süreçlerinde en çok dikkat etmesi gereken konulardan biridir. Oluşturulacak stratejiler tüketici tercihlerini şekillendirerek, tüketici sadakati, tüketici temelli marka değeri ve markayı satın alma isteği ile doğrudan bağlantılıdır. Etkili marka konumlandırma, bir markanın tüketicilerin zihninde ne ölçüde olumlu, farklı ve güvenilir olarak algılandığı ile doğru orantılıdır.


Markanızın konumlandırmasını yeniden değerlendirmek, marka konunlandırma stratejinizi oluşturmak ve rakipleriniz arasından sıyrılmanızı sağlamak için Ajans Be Nice olarak her zaman yanınızdayız.







Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page